U trendu

Četiri sjajna trika koji će spasiti vaše sobne biljke od prašine

Prašina koja se nakuplja na listovima biljaka rezultat je prljavog vazduha iz prostorije, a kako ne bi oštetili biljku ukoliko pokušate da je uklonite, donosimo nekoliko saveta kako se što jednostavnije rešiti prašine s vaših omiljenih sobnih ukrasa.

Operite ih u kadi

Pranje kućnog bilja u kadi je najjednostavnije, ali pritom je važno zaštititi zemlju biljke. Zemlju zato prekrijte folijom, a zatim operite listove. Biljku nakon toga ostavite u kadi da se ocedi, a potom je lagano protresite kako bi se rešili viška vode s listova. Isto možete da uradite i pod slavinom.

Koristite raspršivač

Osim što je raspršivač odličan alat s pomoću kojeg ćete biljci pružiti dovoljno vlage, on je i odličan način kako biljku brzo očistiti od prašine.

Čistač prašine

Osim čistača prašine uvek možete uzeti i običnu krpicu ili sunđer kojim ćete lagano preći preko listova biljke.

Kiša

Ukoliko je dovoljno toplo, sobnu biljku možete izneti na kišu i ostaviti da ona počisti biljku za vas. Ipak pripazite, neke biljke nisu ljubitelji tuširanja, a među njih spadaju one sa šiljastim listovima.

Osim pranja biljke, potrebno je izvaditi otpalo lišće iz posude jer ono može sadržavati bakterije koje će joj naštetiti. Takođe, redovo proveravajte zemlju kako je ne bi napale različite bube, a moguće ih je uočiti i prilikom pranja u kadi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.