U trendu

Čičak na obući biće kao nov: Korisna caka učiniće da funkcioniše bolje nego ikad

Kad se čičak prestane lepiti, to je stvarno užasno. Ponekad čak pomislite da je bolje celu stvar baciti nego zameniti čičak traku. Pre nego što cipele ili jaknu bacite u smeće, isprobajte jedan trik koji bi vam mogao pomoći.

Idealan za dečju obuću

Čičak traka posebno je prikladni za dečju obuću ili odeću. Mala deca možda još ne znaju sama zavezati pertle, ali kada dobiju cipele s čičkom, možete im dopustiti da ih sami obuju. Slično, čičak može funkcionisati na jakni ili majici s kapuljačom ili čak rukavicama.

Čičak koji se ne „lepi“

Međutim, problem nastaje kada se čičak istroši i prestane da funkcioniše. Obuća tada slabo drži nogu, izgleda neugledno, a u nekim slučajevima dete se čak može spotaknuti o olabavljeni čičak.

To će se dogoditi jer se prljavština zalepila za čičak tokom upotrebe. To može biti smeće s ulice, dlake s odeće, dlake i mnoge druge nečistoće koje su zalepile za patentni zatvarač, što onemogućuje njegovo pravilno prianjanje na drugi deo.

Koristite četkicu za zube

Pre nego počnete menjati čičak ili čak baciti stvar, pokušajte očistiti čičak. Dovoljna je i obična četkica za zube. Uzmite onu koji više nećete koristiti ili koju koristite za čišćenje. U idealnom slučaju, odaberite nešto tvrđe kako biste mogli više pritisnuti.

Postavite četku na prljavi čičak i počnite ga četkati. Neka prljavština će odmah izaći, druge će morati biti izbačene. Važno je da je nakon izvršene radnje čičak vidljivo čistiji, bez neželjenih naslaga. Kao što smo već rekli, dobro je malo pritisnuti četkicu, ali pazite da ne oštetite ili pokidate čičak.

Sličan postupak možete primeniti i preventivno – čak i ako se čičak još drži, vidi se da se na njega uhvatila prljavština.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.