U trendu

Čiste bolje od bilo koje hemikalije: Problem začepljenog odvoda može nestati uz pomoć 2 sastojka

Ova namirnica je, pored sirćeta, odlično sredstvo koje vam može pomoći u održavanju higijene kod kuće. Dobar je jer je efikasan i nije skup, a prljavštine i bakterija možete da se rešite za tili čas.

U pitanju je limun.

Limun za odvod

Problem začepljenog odvoda, može nestati uz pomoć jednog limuna i malo sode bikarbone. Osim što je jeftino, rešiće vam sve muke. Potreban vam je jedan limun koji ćete iscediti. Nakon toga ga procedite kroz cediljku. Zagrejte ga u mikrotalasnoj na 30 sekundi. Limunu dodajte jednu kašiku sode bikarbone. Dodajte postepeno, kako vam ne bi sve odmah izašlo iz čaše. Promešajte sve kašikom. Sipajte tečnost u odvod i ostavite tako jedan sat. Nakon toga isperite sudoperu i odvod vrelom vodom. Mirisaće lepo i nestaće sve bakterije koje su se taložile. Ovo bi trebalo da uradite jednom u dva meseca.

Frižider

Pored odvoda, limun je dobar način da se neutrališu neprijatni mirisi u frižideru. Možete staviti na primer polovinu limuna u frižider i to će znatno doprineti čišćenju i neutralisanju mirisa. Još jedan način je da natopite krpu sokom od limuna, a onda sve prebrišete istom. Prostor će odmah biti osvežen!

Uklanjanje masnoće

Ova namirnica je izuzetno moćna i za uklanjanje masnoće. Ako na primer imate problem da očistite masne lonce, šerpe ili nešto drugo nakon spremanja hrane, samo tokom pranja suđa dodajte malo limuna. Sve će ubrzo biti rešeno!

Da li ste probali neki od ovih načina?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar