U trendu

Čuvajte je kao oči u glavi: Kako da zimi negujete biljku novca

Kineska biljka novca privlači blagostanje, a evo kako da je negujete zimi i da bolje raste!

Sobne biljke koje privlače novac su lep ukras doma, a daju nam i taj „magični“ utisak da ćemo negovanjem cvetnice ili druge biljke u saksiji privući sreću i blagostanje. Među najpopularnijima je kineska biljka novca.

Ričard Češir je profesionalni baštovan i ima odlične savete kako da biljka novca bude bujna i zdrava i tokom zime. Znamo da će je previše Sunčeve svetlosti isušiti, ali šta da radimo zimi kada svetla nema previše i nismo sigurni koliko se zaliva kineska biljka novca?

„Ako biljku novca prečesto zalivate, lišće će joj postati smeđe ili žućkasto, zbog čega ćete pomisliti da se suši i dodati još vode“, upozorio je on.

„Prihranu sipajte najviše jednom mesečno, a zalivajte biljku tek kada joj je zemlja potpuno suva“, savetovao je stručnjak.

Još jedan trik, posebno ako je držite blizu izvora svetlosti, je okretanje saksije. Biljka koja stalno „gleda“ u istom smeru na jednoj strani će dobijati više svetla, zbog čega bi saksiju trebalo da okrenete za nekoliko stepeni svakih par dana.

„Kineska biljka novca najbolje uspeva u uslovima osrednje osvetljenosti, pa je nemojte izlagati direktno jakom Suncu. Neka bude u prostoriji koja dobija prirodno svetlo, ali ne baš na udaru zraka“, rekao je on.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar