U trendu

Cveće u vazi može da potraje i nedeljama: Evo kako

Cveće najrazličitijih boja oplemeniće svaki prostor i uneti dašak prirode, ali mana je što kratko traje i vene već posle nekoliko dana. Ipak, postoji jedan neverovatan način na koji ćete produžiti svežinu rezanog cveća u vazi.

Sredstvo koje treba da sačuva cveće nije ništa više i ništa manje nego izbeljivač. Jednostavno dodajte 1/4 kašičice izbeljivača po litru vode u cveće u vazi, piše Novi list.

Dodavanje malo izbeljivača u vazu za cveće je odlična ideja, ali i ona koju mnogi odmah karakterišu kao mit.

Kako izbeljivač održava cveće svežim tako dugo?

Izbeljivač sprečava rast štetnih bakterija, zbog čega voda može da postane mutna i blago smrdljiva, što je jasan znak rasta bakterija. Dodavanje izbeljivača sprečava rast bakterija i održava vodu čistom i svežom, što zauzvrat održava vaše cveće zdravim. Ali važno je da ne koristite previše izbeljivača. Iako izbeljivač može produžiti život vašeg cveća, ključno je da to radite umereno.

Da biste to uradili, trebalo bi da menjate vodu svakih nekoliko dana i redovno sečete stabljike cveća. I naravno, buketu ne bi trebalo nedostajati sunčeve svetlosti. Trik sa izbeljivačem svakako može biti koristan, ali to ne znači da treba da ignorišete konvencionalnu negu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.