U trendu

Dizajnerka enterijera otkrila jednostavan trik kako vizuelno povećati prostor (video)

Svi koji žive u malim stambenim prostorima znaju sve najvažnije trikove kako ih vizuelno povećati. Najpoznatija optička varka odnosi se na korišćenje ogledala, a jedna od čestih preporuka je uneti što više prirodnog svetla ili, u nedostatku istog, postaviti zadovoljavajući broj rasvetnih tela. Naravno, poželjno je odabrati svetlije boje zidova i izbegavati glomazni nameštaj.

Ali, dizajnerka enterijera i agenta za nekretnine Dženin Mandel objavila je video na TikToku u kojem je ponudila još jedno, vrlo jednostavno rešenje za vizuelno povećanje doma, a odnosi se na raspored nameštaja u prostoriji.

@janinemandell.re

Furniture placement #losangelesrealtor #interiordesign #interiordesigntrends #interiordesigntips

♬ original sound – Janine Mandell

„Suprotno ustaljenom mišljenju, vaš nameštaj zapravo ne mora da bude gurnut uza zid. Nameštaj odmaknut od zida psihološki će prostor učini većim. Ako ste ikada pregledavali Zillow ili Redfin (najposećeniji oglasnici nekretnina u Americi, op.a.) ili išli u obilazak kuća koje se prodaju, mogli ste da primetite da je nameštaj, obično sofe, odmaknut od zidova“, rekla je, dodajući kako odmicanje sofe možda ne može funkcionisati u svakoj situaciji, ali je pozvala pratioce da probaju s manjim komadima nameštaja, poput noćnih ormarića.

Možda se čini kontradiktorno, posebno za manje prostorije, ali nameštaj odmaknut od zida poboljšaće protok svetla i vazduha, dok će prostorija dobiti na dubini i neće se činiti pretrpanom.

@janinemandell.re

Replying to @conniechacha I know what you’re thinking…..How many times can she use the word expansiveness? 😂 Its true though! Expanding spaces, creating new use and new function is the key to this method! #interiordesign #losangelesrealtor #interiordesigntips #interiordesigntrends

♬ original sound – Janine Mandell

U sledećem videu dizajnerka dodatno objašnjava kako se ovaj trik može primeniti i u površinom većim prostorijama, gde će se odmicanjem nameštaja od zida stvoriti ekspanzivan osećaj prostora, a može ga se iskoristiti za stvaranje nove namene i nove funkcije. U tome je, kaže, ključ ove metode.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar