U trendu

Dodajte samo ovo u zemlju i orhideja će cvetati kao luda

Uzgajanje orhideje sa zdravim zelenim listovima koje neprekidno cveta jedan je od najvećih izazova svakog kućnog botaničara. Pored svetlosti i dodatne ishrane, zalivanje orhideja se pretvorilo u posebnu nauku.

Orhideje su izazov za sve, ali ako uspete da ih ohrabrite da se nesmetano razvijaju, nagradiće vas prizorima kojima jednostavno ne možete da se divite.

Za mnoge kraljice cveća, orhideja je posebno osetljiva biljka. A svaki zaljubljenik u ovaj prelepi cvet sigurno ima svoje najbolje savete za uzgoj – neko ga drži na direktnom suncu, neko zaliva odstajalom vodom, neko samo prska lišće…

Ali istina je da kod nekih vrsta ponekad nema pravila.

Sama voda nije dovoljna

Takođe, sigurno se mnogima dogodilo da na poklon dobiju raskošan primerak u punom cvetu, koji, kada je procvetao, nikada nije dobio novo cveće.

Postoji trik za čuvanje takvih orhideja koje malo kasne u razvoju. Umesto da ga polijete običnom vodom, šta god da je, uradite to zelenim čajem. Ne morate da pravite posebnu šolju, već ostavite gutljaj na dnu one koju popijete, koju ćete na kraju dana sipati u orhideju.

Ne preterujte sa količinom i pazite da čaj ne bude prejak – dodajte najviše dve kašike dnevno i nemojte ga zalivati tokom vikenda.

Ova tehnika takođe funkcioniše sa drugim biljkama koje rastu u kiselijem zemljištu, kao što su ruže, prenosi Novi.ba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (7)