U trendu

Domaćice oduševljene: Pravilo 10 minuta za čišćenje kuće

Kad god je većina članova porodice kod kuće duže vreme, čini se da se nered brže skuplja, piše Lepa&Srećna.

To obično doživimo tokom praznika, kad se za tri-četiri dana odjednom oko nas nagomila dosta sitnica, po sobama kućne odeće, u dnevnom boravku započetih igara ili „uradi sam“ projekata.

Sada nam se to dešava i zbog činjenice da mnogi roditelji rade od kuće, deca se ne druže na uobičajen način, kupujemo više zaliha.

Treba iskoristiti situaciju na drugačiji način i uvesti nove načine da dom bude uredan i spokojan, prava oaza porodičnog mira.

Takođe, treba animirati ukućane, inspirisati svakog člana domaćinstva da u tome učestvuje.

Predlažemo jednostavno novo pravilo – nazovite ga „pravilo 10“.

Ideja je da, u dogovoru, tokom određenih 10 minuta svako dobije neko zaduženje i pomogne da se stvari slože na svoje mesto.

Za decu je ovo posebno korisno i zanimljivo, jer možete da namestite čak i alarm na deset minuta, da im pustite omiljenu muziku i pokušate da za to vreme uradite što više.

Deset minuta je vreme koje svako može da odvoji, a ako budete poštovali rok i ne budete – u „zamahu radnog elana“ – pokušavali da ovo vreme produžite, svi će se rado odazvati vašem pozivu.

Videćete i sami da za kratko vreme mnogo toga može da se uradi.

Naravno, nije to rok u kojem ćete obrisati svu prašinu i usisati tepihe, ali će trenerke biti složene i na mestu, novine odložene na policu, a sve zaostale igračke ponovo u kutijama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar