U trendu

Evo kada treba da izbegavate maslinovo ulje, važno je

Iako je maslinovo ulje jedna od najzdravijih namirnica na svetu, još uvek postoje situacije u kojima ga uopšte ne treba koristiti

Maslinovo ulje za lice
Mnogi ljudi koriste maslinovo ulje i u kozmetičke svrhe, najčešće kao masku za kosu, ulje za masažu ili negu kože. Međutim, kada je u pitanju lice, maslinovo ulje treba izbegavati!

Razlog tome je što je maslinovo ulje gusto i začepljuje pore, pa bi osobe sklone aknama trebalo da ga isključe iz svoje kozmetičke rutine, piše Morski.hr.

Maslinovo ulje za prženje
Maslinovo ulje je izuzetno dobro za zdravlje srca, ali postaje štetno kada je izloženo visokim temperaturama. Iako ova tema izaziva mnoge kontroverze, bolje je sprečiti potencijalnu štetu.

Ono što sa sigurnošću možemo reći je da zagrevanje uništava strukturu ulja. Umesto toga, radije koristite maslinovo ulje kao „začin“ za gotovo jelo.

Maslinovo ulje za roštilj
Postoji mnogo recepata za marinadu u kojima se pominje maslinovo ulje. Iako nije štetno, potpuno je nepotrebno koristiti maslinovo ulje u ove svrhe jer ono jednostavno gori.

U stvari, meso i povrće za roštilj ne treba da se podmazuju uljem. Dovoljno je nauljiti rešetke roštilja, a hranu marinirati u suvim začinima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar