U trendu

Fleke od hemijske nestaju bez trljanja: 4 jeftine namirnice su spas

Kako ukloniti fleke od hemijske olovke? Vrlo lako ako znate ove trikove!

Najčešće se mrlje od mastila i hemijske olovke skidaju ako reagujete „brzinski“ i isflekano mesto operete deterdžentom za sudove ili protrljate alkoholom. Međutim, kada se ostave da „ostoje“ teško ih je skinuti. U tome vam može pomoći nekoliko namirnica koje sigurno već imate u kući. Evo kako da ih iskoristite…

Sok od limuna
Ova namirnica će pomoći da uklonite fleke sa tamne odeće. Da biste to uradili, stavite na fleku malo soli, a preko iscedite sok od pola limuna. Posle pet minuta možete da operete odeću. Fleka će nestati.

Senf

Sasvim neočekivano, ali omiljeni dodatak uz viršle može vam pomoći da se rešite fleka od mastila. Nanesite senf na isprljano mesto i ostaviote da tako odstoji jedan dan. Zatim operite odeću kao obično, a tragovi hemijske će nestati.

Mleko
Fleke od mastila i hemijske olovke možete da uklonite i običnim mlekom. Potopite isprljan deo tkanine u toplo mleko. Ostavite da odstoji dva sata, a zatim temeljno operite odeću.

Sirće
Zagrejte sirće na 50 stepeni, pa u njega umočite štapić za uši. zatim, štapićem trljajte isprljano mesto sve dok se fleke ne skinu. Potom operite odeću kao i obično.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar