U trendu

Greške koje prave skoro svi: Ove stvari ne smete držati u kupatilu

Iako su kupatila često vrlo skučena mesta, u odnosu na druge prostorije u kući, mnogi ipak dosta stvari drže u njima. Međutim, neke stvari nikako ne biste trebalo tu da ostavljate.

Bez obzira na to što koristimo puno predmeta za ličnu negu kako bismo izgledali i osećali se dobro, ne znači da ove stvari treba čuvati u kupatilu. Zapravo, mnogi od tih predmeta ne pripadaju tamo, a neki čak mogu uticati na naše zdravlje i izgled ako se drže u vlažnom i vrućem okruženju, piše Bright Side.

Ovi predmeti mogu učiniti više štete nego koristi ako ih držite blizu svoje kade, prenosi Klixba.

Nakit

Kupatilo nije pravo mesto za čuvanje vašeg nakita, čak i ako ga jednostavno skinete pre nego što uđete pod tuš. Vlažno okruženje učiniće da nakit brže oksidira, zbog čega će izgubiti sjaj i potamneti. Ako nije čisto zlato, vaši omiljeni komadi bižuterije loše će reagovati na vlagu.

Peškiri

Držanje vlažnih peškira u kupatilu može biti vrlo loše. Toplina i vlaga čine kupatila savršenim leglom za razmnožavanje bakterija, a peškiri će pokupiti klice koje ćemo kasnije preneti na našu kožu. U idealnom slučaju, trebalo bi oprati peškire nakon tri upotrebe i potpuno ih osušiti pre nego što ih upotrebite.

Četkice za šminkanje

Važno je redovno održavati četke za šminku i pravilno ih sušiti kako biste izbegli rast bakterija. Nakon što završite s pranjem četkica, bolje ih je čuvati na suvom mestu. Topao i vlažan vazduh u kupatilu podstiče širenje plesni i bakterija na četkama.

Parfemi

Čuvanje parfema u toaletu može uništiti njihovu molekularnu strukturu i prouzrokovati kiselost. Kako biste svoj omiljeni parfem duže zadržali svežim, potražite mesto van kupatila u kojem ćete ga čuvati.

Brijači

Para od tuširanja i nakupljanje vlage mogu izazvati rđanje oštrica brijača, što zauzvrat može oštetiti vašu kožu. Čak i ako ga pravilno očistite i osušite nakon upotrebe, čuvanjem u vlažnom okruženju kupatila skratićete vek trajanja brijača.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar