U trendu

Idealne domaćice ili lenjivice: 5 grešaka koje ruše reputaciju i najvrednijim ženama

Iako ste možda perfekcionista čišćenja i stručnjak za organizovanje svog prostora, greške se ipak mogu dogoditi.

Danas ćemo pričati o stvarima koje vas u deliću sekunde mogu pretvoriti iz idealne domaćice u lenjivca. Kako kažu, upozoren je naoružan.

Stara odeća za „po kući“

Kada preslažemo ormar, odeća sa mrljama, rupama i vezama često prelaze iz kategorije „izlaske“ u kategoriju „dom“. To je pogrešno, jer čak i kod kuće trebamo izgledati uredno.

Da biste to učinili, morate se pobrinuti za kućnu odeću i kupiti posebnu odeću za kuću. Kako se stvari ne bi zaprljale tokom čišćenja, bolje je nositi staru odeću dizajniranu posebno za tu svrhu.

Prljavi tapacirani nameštaj

Često se pri odabiru tapaciranog nameštaja odlučuju za udobnije sofe i fotelje presvučene tekstilom, uprkos tome što ih je teže održavati. Vlažna krpa ovde neće pomoći, ali ako siva sofa iznenada postane smeđa onda je vreme da je očistite usisivačem.

Ukoliko nemate usisivač ili ne želite sami da čistite nameštaj, možete se obratiti profesionalnoj čistačici. Čist nameštaj važan je ne samo za izgled, već i za zdravlje jer sprečava pojavu bakterija i insekata.

Lusteri i svećnjaci

Rasvetna tela poput abažura, podnih lampi i svećnjaka mogu postati izvor problema jer se prašina na njima dugo ne vidi. Tada može iznenada pogoditi goste ili članove porodice kada se najmanje nadaju.

Iako se takvi predmeti retko čiste, o njima bi se trebalo redovno brinuti. Rasvetna tela potrebno je prebrisati barem jednom mesečno kako bi se izbegla neprijatna iznenađenja.

Trake i preklapanja u tušu

Nakon kuhinje, kupatilo je najteže očistiti, pogotovo ako ima tuš kabinu. Fleke, mrlje od kamenca i vode mogu brzo pokvariti izgled kupatila.

Da biste to izbegli, mrlje je potrebno ukloniti odmah nakon što se pojave. Da biste to učinili, možete koristiti posebne proizvode protiv naslaga i strugač za uklanjanje vode s površina nakon tuširanja.

Pun frižider

Ponekad možemo postati previše štedljivi i puniti frižider hranom, misleći da ćemo tako uštedeti vreme i novac. Međutim, ovakvo ponašanje ima svoje nedostatke. Prvo, teško je pratiti rok trajanja hrane i može se brže pokvariti. Drugo, nepravilno skladištenje hrane može dovesti do kvarenja i zdravstvenih problema.

Osim toga, preopterećeni frižider možda neće raditi tako dobro i možda neće održavati željenu temperaturu. Zato je bolje kupiti proizvode po potrebi i pratiti njihovu svežinu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.