U trendu

Iskusne domaćice ovim jeftinim, apotekarskim proizvodom čiste celu kuću

Sređivali ste kupatilo i u svom ormariću pronašli flašicu glicerina. Odakle i zbog čega je tu, više se i ne sećate. Sasvim sigurno – baciti je nećete, jer vam može biti od velike koristi. Možda ćete se iznenaditi, ali primena glicerina je veoma široka, i on će vam pomoći u najneočekivanijim situacijama, čak će vam uštedeti vreme, novac i nerve.

Verovatno vam je dosadilo da svakog dana čistite upornu prašinu sa nameštaja i podova, a možda i ne znate da su vam potrebna svega dva sastojka: voda i glicerin. Iako svi znamo za njegovu primenu u medicinskoj industriji, glicerin je sastojak koji dobre domaćice mudro koriste da im kuća bude čista i sjajna.

Tako uz pomoć glicerina možemo očistiti čitavu kuću. Predstavljamo vam pet načina kako možete koristiti glicerin:

1. Uz pomoć glicerina možete očistiti “teške” mrlje

Fleke od bobičastog voća možete eliminisati tako što ćete sat vremena držati u glicerinu isflekano mesto, a posle ga isprati slanom vodom. Svežu mrlju od kafe ili čaja ćete očistiti ako isflekani deo odeće stavite u smesu glicerina i kuhinjske soli (1:1). Čim fleka izbledi, odmah je operite na ubičajeni način (ručno ili u veš-mašini).

2. Glicerin protiv prašine

Ako glicerinom ispolirate lakirani drveni nameštaj i ogledala, prašina se neće taložiti na njima.

3. Glicerin obnavlja kožne stvari

Ako se kožna stvar s vremenom pohabala (jakna, tašna ili kožna garnitura), prebrišite je glicerinom. Možda joj nećete vratiti prvobitni izgled, ali izgledaće mnogo bolje.

4. „Nateraće“ vaše podove da sijaju

Ako u kući imate parket ili laminat, obrišite ih vodom i glicerinom (2-3 supene kašike glicerina na 5 l vode). Podovi će zasijati i prašina se neće tako brzo nakupiti.

5. Blistavi prozori

Obrišite prozore mešavinom glicerina i etil alkohol u razmeri 1:10, i zaboravite na prašinu i prljavštinu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar