U trendu

Jedan deo veš mašine niko ne čisti, a užasno je prljav: Evo kako se pravilno održava

Mislimo da iz mašine za veš nakon pranja vadimo čist veš, ali niko se ne zapita – koliko je čista unutrašnjost mašine?

Iako svi znamo da mašinu treba povremeno očistiti, kao i filter koji se u njoj nalazi, jednu stvar mnogi od nas zaboravljaju da očiste – gumu koja se nalazi između vrata i bubnja.

Na ovom delu mašine se zadržava voda, pa se tu lako stvara i buđ, a da i ne govorimo o dlačicama odeće koje tu mogu da završe.

@annakeizer_

Truly almost gagged at what I pulled out of the seal 😭 satisfying af tho. #washingmachineclean #washerclean #frontloaderwasher #cleaningtiktok #cleantok #cleanwithme #satisfying #cleaningmotivation #lifestylecreator #cleaningcreatorsconnect #asmr

♬ original sound – Anna Keizer

Koliko guma u mašini za veš može da bude prljava, ali i kako da je očistite, pokazala je na TikToku kanadska tiktokerka koja se predstavlja kao čistačica amaterka.

Ona najprije povlači gumu ka sebi, pa na nju nanosi višenamenski sprej za čišćenje sa izbeljivačem, pa zatim riba gumu malom četkom. Nakon toga sve prebriše krpom kako bi uklonila višak tečnosti i pene, a onda sledi poslednji korak. Na kraju tiktokerka uzima pincetu, kojom vadi ostatke zarobljene prljavštine na teško dostupnim mestima gume.

Mnogi su u komentarima istakli da su mašine za veš koje se napred otvaraju iz tog razloga veoma problematične, jer koliko god da se čiste, upravo u gumi se uvek zadržava voda i buđanje je gotovo neizostavno.

Najbolje što možete da uradite da biste sprečili gomilanje buđi i prljavštine, pored redovnog i temeljnog čišćenja je da svaki put kada mašina završi pranje, krpom pokupite višak vode koji se zadrži u gumi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)