U trendu

Jedan neobičan sastojak iz kuhinje spas je za vašu baštu: Tera i mrave i puževe

Mnoge probleme u bašti možete da rešite na jednostavan način – upotrebom praška za pecivo. U nastavku pročitajte koji su to problemi, verujemo da će vam biti od koristi.

Gljivice

Pomešajte četiri kašičice praška za pecivo sa oko četiri litre vode i dobićete domaći preparat za ubijanje gljivica na vašim biljkama. Sigurno ima manje hemikalija nego onaj kupovni.

Kupusni crvi

Izmešajte iste količine praška za pecivo i brašna i mešavinom pospite biljke, poput kupusa, brokolija. Crvi će uginuti.

Za cveće

Za cveće koje voli alkalno zemljište, kao što su begonije i hortenzije, napravite sledeću mješavinu. Stavite kašičicu praška za pecivo u vodu i zalivajte ovo cveće. Ova mešavina pomoći će ovim biljkama da lepše rastu i bolje cvetaju.

Puževi

Ako imate problema sa puževima koji jedu i uništavaju vaše biljke, postoji brzo rešenje. Uzmite malo praška za pecivo i pospite po puževima, vrlo brzo će uginuti. Pazite samo da ne oštetite listove biljaka.

Kompost

Ukoliko vam se kompost usmrdeo, pomoći će vam prašak za pecivo. Dodajte kesicu ili dve u kompost i posle kraćeg vremena smrad će polako da nestane.

Za saksije

Pre nego što u saksije stavite zemlju, premažite je iznutra tankim slojem praška za pecivo. Ovo će doprineti da vaše biljke duže ostanu sveže u saksiji.

Mravi

Jednostavno ovaj prah prospite na mravinjak. Nakon pola sata, sipajte i malo sirćeta i mravi će uginuti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar