U trendu

Jedan skriveni deo veš mašine koji nikad ne čistite: Uništava odeću i smanjuje joj vek trajanja

Stručnjak za čišćenje i popularna influenserka Barbara Kostelo otkriva da većina nas zanemaruje čišćenje filtera u veš mašini, što može značajno uticati na kvalitet pranja i trajanje mašine. U svom viralnom videu, Barbara je pokazala jednostavan postupak čišćenja ovog skrivenog dela, prenosi The Sun, a donosi 24sata.hr.

„Filter morate čistiti svaka tri meseca, ili čak češće, kako bi vaša mašina radila besprekorno,“ upozorava Barbara. Ona je demonstrirala kako da pronađete i očistite filter, koristeći samo krpu, činiju i malo belog sirćeta.

„Evo kako: otvaram mala vrata na prednjem delu mašine i tu je filter. Sačinim krpu i činiju da uhvatim vodu koja iscuri dok vadim filter,“ objasnila je Barbara.

Nakon što je isprala filter toplom vodom, savetovala je da proverite ima li u mašini sitnih predmeta poput čarapa. Potom je krpom namočenom u sirće obrisala odeljak za filter kako bi uklonila prljavštinu.

„Kad se sve osuši, vratite filter nazad. Čišćenje traje samo pet minuta, ali produžava vek trajanja mašine i čini vaš veš mirisnim i čistim,“ zaključila je Barbara.

Video je izazvao brojne reakcije gledalaca. „Nikad nisam znao za ovo! Wow!“, „Moram odmah da proverim našu mašinu,“ samo su neki od komentara.

Ne dozvolite da vaša veš mašina pati zbog neznanja – očistite skriveni filter i uživajte u besprekornom vešu!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.