U trendu

Jeste li primetili „ružičastu“ plesan u domu? Bolje je uklonite što pre – otrovna je

Vrhunska čistačica izdala je upozorenje o ‘ružičastoj plesni‘ koja se često nalazi u kupatilu.

Kejsi Stivens, osnivačica kompanije za čišćenje The Big Clean Co, objasnila je da ljigava ružičasta plesan nije plesan, već potencijalno štetna bakterija.

@kacie_thebigcleanco

PINK MOULD (yes, I mean MOLD if you’re American) is not actually mould at all, it’s bacteria. The build up of it on your shower can cause infections, so make sure you’re washing it away regularly.

♬ Baby – Aitch & Ashanti

„Nakupljanje na vašem tušu može uzrokovati infekcije, zato se pobrinite da ga redovito ispirate‘, rekla je.

Bakterija se zove serratia marcescens i uspeva u toplim, vlažnim područjima hraneći se masnim naslagama poput ostataka sapuna.

Dok je bakterija često bezopasna za one koji s njom dođu u kontakt, serratia marcescens može uzrokovati velike probleme ako se proguta, ako je izložena otvorenoj rani ili onima s oslabljenim imunološkim sistemom.

Ružičaste ostatke treba očistiti čim se primete kako bi se smanjio rizik od bilo kakvih štetnih efekata na zdravlje. Može se ukloniti jednostavnim brisanjem tečnošću za pranje posuđa i sodom bikarbonom ili izbeljivačem, prenosi Jutarnji.

Kejsi je podelila korisne informacije u TikTok videu koji je privukao pažnju više od 1,4 miliona gledalaca.

Mnogi su bili šokirani snimkom i mislili su da ‘plesan‘ dolazi iz drugih izvora poput telesne masnoće i zarđalih vodovodnih cevi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar