U trendu

Kako da vam drvo novca procveta: Krasula može zaista da donese novac, samo joj dodajte 2 sastojka

Sipajte samo ova dva sastojka u saksiju i krasula će bujati kao luda

Drvo novca ili krasula je biljka za koju se u Feng šuiju smatra da je magnet za obilje. Ova vrsta sukulenta ima okrugle mesnate listove koji podsećaju na kovanice.

Nije komplikovana za održavanje, zahteva tek povremeno zalivanje (jednom u 14 dana) i povoljno svetlo. Prema verovanju, što više raste, to više novca privlačite.

Malo ko zna da ova biljka može da procveta, a njeni cvetovi su simbol lepote i obilja. Kako bi vaše drvo novca bilo zdravo, negovano i s puno cvetova, pokušajte da ga prihranite prirodnim sastojcima. Potrebni su joj kalcijum i fosfor koji pozitivno utiču na razvoj korenja, ali i na formiranje novih izdanaka.

Jedan od najboljih izbora za organsko đubrenje krasule su ljuske jajeta koje su izuzetno bogate kalcijumom. Ljuske jajeta sameljite u mlinu za kafu, pa jednu kašiku dobijenog praha pomešajte sa šećerom i s jednom kašikom zemlje. Sve dobro izmešajte, stavite u teglu, pa zalijte biljku. Za dodatni efekt možete samleti koru od banane koja je takođe odličan način da prihranite cvet.

U proleće iznesite drvo novca na svež vazduh ili češće provetravajte stan.

Ipak, najvažniji sastojak za razvoj biljke je ljubav. Cveće oseća vašu energiju, a ako ga negujete s puno ljubavi moguće je da će stalno rasti i razvijati se.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.