U trendu

Kako pravilno oprati patike u veš mašini: Nimalo se neće oštetiti, izgledaće kao da su upravo kupljene

Mnogi iz straha da će na neki način oštetiti obuću, oslabiti lepak i sl. biraju da ipak ručno peru patike, što je zamorno, dugotrajno i nikad dovoljno efikasno, zar ne?

Ukoliko pratite ove savete, možete biti sigurni da će sve proći u najboljem redu i da će vaša omiljena sportska obuća izgledati kao nova.

Potrebno je:

  • tečni deterdžent
  • 6 kašika sode bikarbone
  • jastučnica ili vreća za pranje veša
  • četka za obuću ili stara četkica za zube
  • nekoliko peškira

Kako obrati patike u veš mašini?

Ukoliko želite da vam patike ne budu samo čiste, već blistave kao da su upravo donete iz prodavnice, počnite ranije!

Veče pre pranja patika, sipajte po tri kašike sode bikarbone u patike i ostavite da odstoji pre noći. Ujutro uklonite tako što ćete ih dobro istresti.

Potom skinite pertle i stavite ih u jastučnicu ili vreću za pranje kako se ne bi upetljale, pa ubacite u veš-mašinu.

Obrišite što je više moguće prljavštine, blata i sl. četkom za obuću ili starom četkicom za zube. Potom patike dobro „ušuškajte u peškire“, pa sve zajedno ubacite u veš-mašinu, idealno 4-6 peškira. Oni će vam pomoći da obuća ne udara o bubanj prilikom okretanja.

Zatim sipajte tečni deterdžent i uključite veš-mašinu na program za pranje vodom niže temperature, a trebalo bi da se pere najviše 40 minuta.

Potom izvadite patike i ostavite ih da se suše na vazduhu. Ni slučajno ih ne stavljajte u mašinu za sušenje jer ih topao vazduh može iskriviti i oštetiti lepak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar