U trendu

Kako ukloniti ogrebotine sa stakla: Keramička ploča, ogledalo i telefon biće kao novi

Muče li vas ogrebotine na staklenim površinama kao što su prozori, ogledala i staklokeramičke ploče?

Ogrebotine mogu biti izuzetno neugodne – ali nema razloga za paniku, jer postoje jednostavni i efikasni načini da ih se rešite. Biće potrebno malo strpljenja i vremena, ali rezultati će biti takvi da ćete biti zadovoljni i srećni što ste ih probali.

Najlakše je ukloniti ogrebotine sa staklenih površina koje imaju niži nivo tvrdoće od materijala koji bi se koristili za uklanjanje ogrebotina, kao što su cerijum oksid ili jedinjenja za poliranje. Ako ste ikada slučajno ogrebali staklo, ne očajavajte, jer uz malo strpljenja i prave tehnike, površine mogu ponovo zasijati kao nove. Uklonite ih prirodno!

Evo šta vam je potrebno da bi uklonili ogrebotine sa stakla

Pre nego što pokušate da uklonite ogrebotine sa staklene površine, pripremite sledeće alate i pribor: cerijum oksid (poznat i kao prašak za poliranje zlata), meke krpe ili peškiri i mešavinu sode bikarbone i vode. Cerijum oksid je odličan izbor za poliranje ogrebotina.

Preporučuje se da imate pri ruci nekoliko mekih krpa ili peškira od mikrovlakana da biste naneli pastu za poliranje i nežnim kružnim pokretima trljali staklo. Ako se odlučite za domaći metod, možete napraviti pastu od sode bikarbone i vode, koja je takođe efikasna u uklanjanju izgrebanih staklenih površina.

Uklanjanje ogrebotina sa prozora i ogledala

Čišćenje prozorskog stakla pogrešnim materijalima može izazvati ogrebotine. Zato dobro očistite staklo da biste bili sigurni da nema prljavštine ili ostataka koji bi mogli da pogoršaju ogrebotinu. Zatim nanesite sredstvo za poliranje stakla kao što je cerijum oksid na meku krpu i nežnim kružnim pokretima trljajte izgrebano područje. Održavajte smešu vlažnom da biste sprečili prekomerno trenje.

Redovno proveravajte napredak i dodajte pastu za poliranje ako je potrebno. Nakon što je proces završen, ponovo dobro očistite prozor da biste uklonili preostalu smesu za poliranje i obrišite ga čistom krpom od mikrovlakana.

Postupanje sa ogrebotinama na staklokeramičkim pločama

Staklokeramičke ploče su osetljive na ogrebotine. Ako primetite pruge ili ogrebotine, prvi korak je da temeljno očistite površinu. Zatim napravite pastu od sode bikarbone i vode i nanesite je na izgrebano mesto. Kružnim pokretima i blagim pritiskom utrljajte pastu u površinu mekom krpom ili sunđerom. Sačekajte nekoliko minuta, a zatim isperite čistom vodom. Nakon temeljnog sušenja, procenite vidljivost ogrebotine. Ako ogrebotine i dalje nisu nestale, ponovite postupak ili se obratite profesionalcu za dalje radnje.

Važno je biti oprezan kada uklanjate ogrebotine. Agresivni postupci mogu prouzrokovati dodatnu štetu, zato budite pažljivi i dosledni u korišćenju izabranih metoda, piše Citymagazin.si.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar