U trendu

Kako vi sušite veš? Jedna žena tvrdi da zna najbolji način za to (foto)

Fotografija peškira okačenog na žicu za sušenje veša izazvala je burnu raspravu na Fejsbuku – a sve oko toga koji je pravilan način za kačenje štipaljki.

Fotografiju je objavila jedna majka u australijskoj grupi posvećenoj savetima za održavanje domaćinstva, uz reči ‘za mene je ovo jedini ispravan način, a kako vi sušite svoj veš?’.

Na fotografiji se vidi da je oprani peškir prebačen preko žice i pričvršćen štipaljkama s bočne strane, a ne preko vrha – kako je mnogima uobičajeno.

Post je podelio mišljenje među 87.000 članova grupe, s nekima koji su tvrdili da je ‘takva metoda ludost’.

Ali postoje i oni koji zaista tako suše veš na žici i tvrde da je tako odeća sigurnija na spoljnoj sušilici ako duva vetar. Osim toga, neki su pisali da to rade da im ne ostanu tragovi štipaljki na vešu – koji su više vidljivi ako se štipaljka stavi preko žice ili užeta, prenosi Dejli Mejl.

‘Ponekad koristim čak i četiri štipaljke, dve bliže vrhu, a dve na donjoj strani, rekla je jedna žena u komentarima.

Ipak, nisu svi bili uvereni u ispravnost ove metode, čak i uprkos argumentima da se veš tako i brže osuši i da ne ostaje vlažan na delu gde je pričvršćen štipaljkom na vrhu.

Neki pak kažu da veš rašire celom svojom dužinom i ne presavijaju peškire i drugo rublje, jer se tako sporije suši, pa je nemoguće staviti štipaljke sa strane.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)