U trendu

Kažu da je ova boja idealna za dekor dnevne sobe

Ukoliko ove godine planirate da svoj životni prostor obogatite nekom ženstvenijom bojom, predlažemo vam da šansu date ljubičastoj.

Zaista, bilo da se radi o onim žestokim purpurnim nijansama (nalik zreloj šljivi) ili je pak reč o nešto blažim varijantama koje najčešće povezujemo sa lavandom, ljubičasta je oduvek bila jedna od zanimljivih boja za dekoraciju najvažnije prostorije u kući.

Ne samo da je idealna boja za naglašavanje omiljenog kutka, već se savršeno uklapa u gotovo svaki ugao ili tamo gde treba dodati malo definicije i forme. Ova boja kao da ima onu savršenu super-hero moć da od svakog prostora načini ni previše strog a ni previše razigran ambijent.

Ljubičasta se od davnina povezuje sa elegancijom, prefinjenošću, duhovnošću ali i mudrim, racionalnim načinom miščjenja. Valja je izabrati i onda kada žudimo za smirenjem, relaksacijom i odmorom. Baš zbog svoje sličnosti sa lavandom koja je zadužena da nas vrati u stanje smirenosti, tako je i ova boja prva koju trebamo prizvati u pomoć kako bismo u svoj život vratili malo vedrine i optimizma.

Savršena je u kombinaciji sa belom bojom (posebno u ovim letnjim mesecima) ali se odlično slaže i sa tamno plavom, tamno sivom, žutom i bledo zelenom. Ukoliko baš i niste raspoloženi za neke veće eksperimente poput drastične promene boje zidova, onda se odlučite za neku od pomenutih kombinacija u vidu dekorativnih jastučića, prostirki ili drugih sitnijih detalja kućnog dekora.

Mi vas pozivamo da se odvažite i pružite šansu ljubičastoj, sigurni smo da nećete zažaliti!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar