U trendu

Koliko dugo mokra odeću može ostati u mašini?

Vreme kada uključite mašinu za odeću uvek možete iskoristiti za obavljanje drugih poslova, ali i za odmor. Međutim, u tim trenucima može se desiti da zaboravimo da izvadimo mokru odeću iz mašine, što često dovodi do toga da odeća poprimi neprijatan miris.

Zato je dobro znati koliko dugo mokra odeća može da stoji u mašini za veš pre nego što odlučite da je izvadite i stavite da se suši. Naime, prema rečima stručnjaka sa Instituta za nauku o tkaninama Whirlpool, ali i prema Marti Stjuart, moguće je ostaviti mokru odeću u veš mašini osam do 12 sati.

Međutim, ako želite da vam odeća bude što svežija, najbolje bi bilo da je izvadite što pre. Neprijatan miris najčešće izaziva veš mašina koja dugo nije čišćena, pa zavisi i od toga koliko dugo možete da držite mokru odeću u njoj, piše Klix.ba.

Takođe, vrsta deterdženta ili omekšivača koji koristite može izazvati neprijatan miris.

Važno je da vaša odeća nema neprijatan miris, ne samo zato što će vam smetati, već i zbog činjenice da je ovaj neprijatan miris uzrokovan rastom bakterija i buđi.

Dakle, ako želite da izbegnete da ostavite mokru odeću u mašini za pranje veša, najbolje je da planirate unapred kada ćete izvaditi svoju odeću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.