U trendu

Kućni eksperimenti: Uvele biljke oživeo na najneverovatniji način (video)

Ako imate biljke koje odumiru i ne znate kako da ih spasite, pokušajte s ovom trikom kojeg je podelio jedan TikToker.

Koristeći sopstvenu kosu, koju je zakopao uz stabljiku, Armen Adamjan je pokazao u snimku će biljka tako brže rasti.

@creative_explained

Human Hair = Magic 🤩🌱 #garden #gardening #learnontiktok #plants #planttiktok #planttips #magic #tips #lifehack #hacks #plantlover #gardening101 #wow

♬ original sound – Armen Adamjan

– Većina mojih ideja događa se spontano, kao i ova. Probudio sam se i očešljao kosu, a kad sam pogledao četku, zapitao sam se postoji li nešto za što se mogu iskoristiti dlake. Iako mi se u početku činilo pomalo ludo, otkrio sam da je kosa bogata azotom. Znao sam da je taj element presudan za rast biljaka jer bez azota biljke postaju žute i ne mogu više da rastu – rekao je ovaj Danas.

Odlučio je da napravi eksperiment s dve identične biljke (u istoj fazi rasta) s istim kvalitetnim tlom.

– U jednu sam zakopao klupko svoje kose, uz stabljiku biljke. Tokom sledećih šest nedelja biljka sa zakopanom dlakom rasla je brže i više od one bez nje – otkrio je.

Nakon toga je eksperimentisao i s drugim sadnicama i primetio isti napredak.

– Ljudska kosa sadrži velike količine azota, a najbolje je to što joj je potrebno vreme da se razgradi, što znači da svaki put kad zalivate biljke, azot se ispusti u tlo. Ako jedna od vaših biljaka iznenada prestane da raste ili donji listovi požute, to bi moglo da znači da joj nedostaje azota – dodao je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar