U trendu

Maltene je neuništiva, a ima vrlo moćnu ulogu u bašti: Posadite ovu biljku što pre, savetuje baštovan

Ukoliko razmišljate o tome da dodatno ulepšate vaš vrt ili da ubacite neko novo cveće, dikino oko (Coreopsis) je savršen izbor. Ima prelepe žute cvetove, a u pitanju je maltene neuništiva biljka koja ulepšava vrtove od maja do septembra.

Može da poraste skoro do metra, pa je odličan izbor za oivičavanje staze ili da popuni neki ružan deo bašte. Kada se poseje, vrlo brzo pokriva veliku površinu vrta. A pritom se fantastično kombinuje sa ostalim cvećem.

A što je najbolje od svega, ovom prelepom cvetu skoro ništa ne smeta, a nije izbirljiv ni prilikom sadnje. Ipak, imajte na umu da će dati neuporedivo više cvetova ukoliko se posadi na sunčanom mestu. Može da raste i u senci, ali ne tako bujno kao na suncu.

Kada se poseje – možete ga slobodno zaboraviti. Obično ga biraju baštovani koji vole divlji izgled vrta, ali je nezaobilazan izbor i vintidž vrta, jer stvara bajkovit utisak uz drvenu klupu.

Iako se najčešće sreće dikino oko sa žutim laticama, postoje i druge nijanse. Posebno je popularno dikino oko sa duplim cvetovima.

Kada je u pitanju sadnja, jesen je idealan period.

S obzirom na njihovu visinu od skoro metar, najbolje je saditi ih uz ivice da ne bi zaklanjali sunce drugom cveću, piše Espreso.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar