U trendu

Mama otkrila genijalan trik za pranje čarapa u mašini: ‘Ovako više nikada neće nestati’

Jedna od najvećih problema svakoga ko koristi mašinu za pranje veša su čarape koje nestaju. Većina domova ima nekoliko pojedinačnih čarapa, s drugom polovinom koja je odjednom samo nestala tokom pranja. Jedna mama kojoj je bilo muka da joj mašina za pranje rublja svaki put ‘pojede’ jednu čarapu, odlučila je da osmisli plan, i stvorila je trik za koji obećava da deluje, piše Mirror.

Kao majka šestoro dece u stare od tri do 13 godina, Sara Dobson ludela je zbog gubitka čarapa i tada došla do jednostavnog rešenja koje joj je uveliko olakšalo život. Na Fejsbuku je mama iz Sidneja napisala: „Samo sam htela da podelim ovu malu ideju koju sam imala za prljavu odeću moje šestoro dece.“

Podelila je sliku malog stalka s točkićima na dnu, s vešalicama i šest belih mrežastih vrećica zakačenih na njih. Sara je objasnila: „Vreće za grudnjake s imenima sve dece, čarape i donje rublje idu u vrećice, sve ostalo u korpu i nema više sortiranja. Sve se opere u vrećama, a onda iz sušilice ide direktno u njihove sobe.“ Na taj način ona zna koje čarape pripadaju kojem detetu, a parovi čarapa ostaju zajedno, prenosi Večernji list.

Sara je došla na tu ideju pre šest meseci nakon što joj je dosadilo da uvek gubi jednu čarapu. Rekla je: „Imam beskonačne gomile pojedinačnih čarapa i umorna sam od spajanja čarapa i pamćenja koja kome pripada.“ Druge su mame mislile da je Sarin izum genijalan, a jedna je osoba rekla: „Vi ste genijalka, imam četiri ćerke i čini se da nikako ne mogu da pronađem pravi par čarapa, a ja imam dve korpe za veš pune čarapa i nasumične odeće“.

Drugi je komentarisao: „Izvrsna ideja. Definitivno ovo radim, jer mi je muka od toga da moja mašina i sušilica stalno jedu jednu čarapu.“ Ali to nije sve. Sara je podelila još jedan trik za pranje veša koji koristi za odeću svoje dece.

Sara ne slaže odeću svoje dece, već je stavlja na vešalice koje idu pravo na žicu. Kad se osuše idu direktno u ormare. Ova mama je dodala: „Ne slažem nikakvu odeću, sve se mokro okači na vešalice, stavi na žicu i onda direktno u ormare, jedina fioka koju imam za svu decu je jedna fioka za čarape i jedna fioka za donje rublje. „

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar