U trendu

Mnogi ga zaborave kad čiste: Ovo mesto u dnevnom boravku puno je prljavštine i bakterija

Možda mislite da je vaša dnevna soba čista i da tako i izgleda. Ipak, postoji jedno mesto kove vverojatno zaboravljate, a to je – prostor iza kauča. Stručnjaci kažu da je to verojatno najprljavije mesto u vašem domu.

– Kauči i sofe često su korišćen predmet, a s pićem, jelom i uopšte, opuštanjem, dolazi i mnogo nereda. Trebali biste jednom nedeljno dobro usisati celi kauč i jastuke. Ako se može ukloniti navlaka s jastuka, skinite je i usišite tkaninu ispod – objasnili su.

Prema mišljenju stručnjaka, svi bismo trebali čistiti iza svojih kauča i sofa barem svake dve sedmice.

– Trebali biste da pomaknete celi kauč s prvobitnog položaja i temeljno usisate prostor ili da pometete i obrišete, ako vam se kauč nalazi na drvenom podu – dodali su.

Što se tiče čišćenja kauča, bez obzira na to pokušavate li da rešite određenu mrlju na jastuku ili želite da osvežite celi kauč, prvo što morate učiniti jeste proveriti oznaku za čišćenje kauča i proizvode koji su sigurni za korištenje na toj vrsti tkanine.

Soda bikarbona savršena je za sofe od tkanine i pomoći će da neutrališete mirise. Kožne sofe je lakše čistiti, ali ipak je važno koristiti prave proizvode kako ne biste oštetili materijal, piše The Sun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar