U trendu

Mnogi ne bi to pomislili, ali ovaj predmet prljaviji je od WC šolje

Uopšteno govoreći, tvrde površine poput daske WC šolje i poda često se peru kao prve stavke na vašoj listi za čišćenje kupatila, ali šta je sa ostalim predmetima u vašem kupatilu?

Tkanine u kupatilima su one koje zaslužuju najveću pažnju. Da li ste znali da je vaša prostirka za kupatilo je zapravo prljavija od toaletne šolje, a zatim slede peškiri.

Prostirke za kupatilo su problematične iz dva razloga. Prvo se pokvase kada izađete pod tuš, a onda tako ostaju satima, često u mračnoj i vlažnoj prostoriji.

Drugi problem je što mnogi ljudi nose cipele u kupatilu, što je veliki faktor koji doprinosi prljavštini i bakterijama koje se nalaze na prostirkama za kupatilo, navodi Reader’s Digest.

Takođe, voda iz toaleta često pada na vaš tepih kada se ispere.

Naučnici kažu kako ipak nema potrebe bacati prostirku jer uprkos činjenici da ona skuplja mnogo bakterija, neće izazvati zarazu.

Naime, reč je o bakterijama koje odatle neće lako pronaći put do ruku, a onda posledično ni usta ili creva gde bi mogle stvoriti probleme, za razliku od bakterija koje se nalaze na kvakama ili ručkama.

Stoga je rizik da se razbolite od prostirke kraj WC-a vrlo mali. Naravno, osim ako ne dremate na njoj.

Ipak, bilo bi dobro prostirku redovno prati kako bi se još dodatno smanjio rizik od eventualne zaraze.

Stručnjaci kažu da je dovoljno takve tepihe i prostirke prati jedanput nedeljno, a drugo rešenje je zatvaranje poklopca WC šolje pre puštanja vode.

To će zadržati oblak bakterija unutar WC šolje i sprečiti ih da pronađu put do meke i udobne prostirke u WC-u ili kupatilu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar