U trendu

Mravi će se momentalno iseliti iz vaše kuće: U vodu kojom brišete pod samo dodajte mrvicu ovog začina

Jedan začin iz kuhinje efikasno će oterati mrave iz vaše kuće.

Ako se već danima mučite s mravima, koji nikako da se „isele“ iz vašeg doma, jedan začin bi mogao da vam bude od velike koristi.

U pitanju je cimet, koji samo treba da dodate u vodu kojom brišete pod. Cimet je prirodni insekticid koji dobro deluje kao repelent za mrave, naročito ako ga nanesete na celu površinu. Iako većina ljudi uživa u svežem mirisu cimeta, mravi ga preziru, pa beže na drugu stranu. Osim toga, cimet sadrži neka antibakterijska svojstva, prenosi Super žena.

Dakle, sa samo jednim dodatnim sastojkom možete imati snažno sredstvo za čišćenje podova koje odbija mrave bez upotrebe jakih hemikalija.

Kako pripremiti mirisnu vodu za brisanje?

U loncu prokuvajte 3,5 litre vode s dva do tri štapića cimeta. Ako nemate štapiće, zamenite ih s dve do tri kašičice mlevenog cimeta. Nakon što provri, isključite ploču za kuvanje i pustite tečnost da se ohladi, a zatim je dodate u kantu za brisanje. Za još bolji efekat možete dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja cimeta u rastvor. Ako planirate da koristite samo eterično ulje, trebaće vam oko 15 kapi za celu kantu.

Bitno je napomenuti da mleveni cimet nije otrovan za pse, ali njegovo eterično ulje može biti, pa bi vlasnici kućnih ljubimaca trebalo da budu oprezni ukoliko se odluče za ovu metodu čišćenja poda i odbijanja mrava.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.