U trendu

Mučite se sa žutim mrljama na dušeku? Prirodan sastojak rešiće problem za tren oka

Svi smo se nekad u životu morali suočiti s požutelim dušecima ili jastučnicama.

Promena boje događa se kao rezultat znojenja dok spavamo, tako da to nije nešto što možete izbeći. Iako definitivno ne izgleda sjajno i važno je redovno čistiti dušeke i jastučnice, ne trebate se brinuti i kupovati nove jer postoji jednostavno, jeftino i što je najvažnije prirodno rešenje, prenosi Mirror.

Rebeka Svajn, ekspertkinja iz kompanije ‘Winston’Beds’, insistirala je na tome da je čišćenje vaših dušeka ključno jer ostavljanje mrlja da stoje duži vremenski period može dovesti do razvijanja bakterija, pa čak i do pojave plesni.

Ali, čišćenje mrlja ne mora biti skupo jer postoji niz prirodnih proizvoda za čišćenje koje možete koristiti umesto njih.

Limun i sirće

Najbolji savet ekspertkinje je da koristite sok od limete za čišćenje jastučnica. Preporučila je da iscedite dve limete na željeno područja pre nego što ih operemo u mašini za pranje veša.

„Kiselina će pomoći u izbeljivanju žute boje, a sve što treba da uradite je da nežno ribate predmete kao što su dušeci. Ostavite da odstoji 30 minuta, a zatim ih je potrebno prebrisati“, rekla je Rebeka.

Alternativno se može koristiti alkoholno sirće koje je omiljen proizvod među onima koji vole prirodna sredstva za čišćenje. Za korištenje sirćeta, Rebeka predlaže da dodate tri šoljice sirćeta u mašinu za pranje veša zajedno s posteljinom kako bi se osetila svežina.

Ekspertkinja takođe preporučuje kako bi za što bolje rezultate bilo najbolje da se predmeti sa kojih želimo skinuti žute mrlje ostave da se natapaju u limunskom soku preko noći.

Takođe je upozorila na to da bi jastučnice trebalo prati svakih nedelju do dve dana i rekla da čak i sam jastuk treba redovno prati svake tri nedelje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар