U trendu

Najefikasniji način da izbelite posteljinu i odeću: Potrebna su samo 3 sastojka koja imate kod kuće

Rezultat će vas oduševiti

Čist kao sneg i mirišljav beli veš je ideal o kome mašta skoro svaka domaćica. Međutim, s vremenom posteljina i odeća počinju da poprimaju žućkasti ton, a žene ih nerado zamenjuju novim komadima.

Možda ste izgubili svaku nadu u pokušajima da belim stvarima vratite stari sjaj, jer ste probali sve izbeljivače i hemijske proizvode. Ali, ne brinite, za to postoji rešenje koje je sve popularnije među domaćicama.

Naime, Karolina, domaćica iz SAD, na društvenoj mreži TikTok svakodnevno objavljuje trikove za čišćenje, a ovaj put je odlučila da pokaže praktičan i efikasan način za izbeljivanje belog veša.

Za početak, Karolina kaže da pre nego što stavite veš u mašinu prvo bi trebalo da proverite da li je bubanj mašine besprekorno čist, a zatim sipate pola šolje sode bikarbone.

Soda bikarbona ima alkalna svojstva i zato je dobro sredstvo za pranje veša. Lako rastvara masnoću i prljavštinu u vodi. Pored toga što uklanja mrlje, odstranjuje i neprijatan miris iz odeće.

Takođe savetuje da u pregradu za omekšivač sipate i 20 ml  troprocentnog hidrogena koji se pokazao kao odlično sredstvo za izbeljivanje odeće. Predlaže da u zasebnu pregradu sipate pola šolje alkoholnog sirćeta.

Sirćetna kiselina rastvara ostatke deterdženta i sapuna i ne oštećuje tkaninu. Osvežiće odeću i vratiti joj blistavost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.