U trendu

Najlakše i najjedostavnije za održavaje, ove 3 biljke ne morate da zalivate skoro nikad

Postoje zelene lepotice koje će doneti sjajan efekat u dom, a ne zahtevaju puno pažnje. Ukoliko nemate puno vremena, a želite biljke u domu, ove 3 vrste su idealan izbor za vas:

1. Monstera – Bitno je da zemljište bude dobro propusno, da ne bude na temperaturi nižoj od 13 stepeni, držite je u pollusenci jer nije baš ljubitelj izražajne sunčeve svetlosti, a zaliva se leti dva puta nedeljno, zimi jednom u dve nedelje. Ova divna biljka velikih listova savršena je za kancelarije, ali i u domu osvežava prostor.

Foto: Hajime NAKANOCC BY 2.0

2. Sukulente – Bez obzira na stil uređenja, svaka kuća će dobiti na dobrom ukusu i lepoti ako ima male biljke na ivici lavaboa u kupatilu ili kadi, noćnim ormarićima pored kreveta i stolovima u dnevnoj sobi. Male, jednostavne za održavanje, biljke kao što su sukulenti, idealne su na takvim mestima. Sukulente nemojte previše zalivati, one obožavaju suvu klimu, prija im da imaju puno toplote i prirodne sunčeve svetlosti, a najlakše za održavanje su one sa zelenim listovima.

sukulente
Foto: CasparGirlCC BY 2.0

3. Paprat ptičje gnezdo – Ako vam je srce naklonjeno paprati, odlučite se za zgodno ptičje gnezdo, koje ima debele, sjajne listove koji zadržavaju vlagu duže od mnogih drugih vrsta paprati – što ga čini najnezahtevnijim tipom za rast. Dajte mu jarko, indirektno svetlo i vodu kada se gornjih nekoliko centimentara zemlje osuši.

pričje gnezdo
Foto: cultivar413CC BY 2.0

(Espreso/ Sensa)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar