U trendu

Ne bacajte ih: Ostaci od ove hrane su najbolja PRIHRANA za vaše biljke

Sigurno ste već čuli za prihranu od kore od banane, ljuske od jajeta ili taloga od kafe, ali postoje i brojni drugi domaći recepti koje možete da isprobate.

1. Čaj
Kada procedite biljni čaj, sačuvajte listiće biljke i od njih napravite prihranu tako što ćete smesu od 3 kašike taloga od čaja preliti ponovo vrelom vodom i ostaviti tako da odstoji 5 dana. Posle toga procedite ove biljke i koristite tečnost kao prihranu.

2. Voda od kuvanih žitarica
Kao prihranu za biljke možete koristiti i vodu u kojoj ste kuvali pirinač ili žito. Ova tečnost je bogata gvožđem, silicijumom, fosforom i magnezijumom koji će nahraniti vašu biljku i pospešiti njen rast i cvetanje.

3. Kora od pomorandže
Infuzija za biljke pripremljena od kora pomorandže, fantastično je sredstvo za zaštitu biljaka od insekata i grinja. Potrebno je da litrom ključale vode prelijete kore ovog citrusa i ostavite tako da odstoje oko 4 do 5 sati, a zatim procedite.

Dobijenu tečnost sipajte u bočicu sa raspršivačem pa prskajte direktno na biljke.

4. Kvasac
Kvasac je bogat vitaminima B grupe, pa stimuliše rast i razvoj biljke. Pomešajte 50 g kvasca sa 5 kašičica šečera i 5 l mlake vode. Sve dobro promešajte pa ostavite da odstoji 3 sata. Nakon toga zalijte biljke. Kvasac možete koristiti u ovu svrhu i kada više ne bude dobar za pripremu hrane.

(Objektiv/Sensa)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.