U trendu

Neke domaćice kuhinjske krpe drže u frižideru, a evo i zašto

Obično su okačene u kuhinji, mnogi ih stavljaju i na radnu površinu ili sudoperu, ali verovatno vam ne bi palo na pamet da kuhinjske krpe stavite u frižider?

Šteta, jer je to vrlo praktična stvar koji olakšava život i minimizira uobičajeni problem. Razlog je prilično očigledan, ali moguće je da većina nas to nikada ranije nije shvatila.

Materijal od kojeg su krpe napravljene su veoma upijajući. Tako da će biti odličan u uklanjanju viška vlage, koja se često nakuplja u frižideru. Samo ih postavite na police. Ova metoda je posebno korisna za ljude koji imaju puno voća i povrća.

Držanje voća i povrća na policama nije baš dobra ideja iz više razloga. Pre svega, frižider se veoma brzo zaprlja. A preostali ostaci hrane mogu pokvariti i kontaminirati druge proizvode. Drugo, voće i povrće koje leži na vlažnoj ili često čak mokroj površini može početi da trune. Rešenje je jednostavno. Dovoljne su obične krpe.

Ako proizvode ne stavite direktno u frižider, već na krpu, svaka kontaminacija će završiti na njoj. Umesto da operete ceo frižider, samo zamenite krpu novom. Materijal takođe upija vlagu tako da se ne akumulira na hrani. Jednostavno, ali efikasno. Naravno, nema potrebe da napominjeno da krpe koje stavljate u frižider bi trebale biti sveže oprane i čiste.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar