U trendu

Nema ribanja: Najbolji način da očistite zagorelo dno šerpe

Bilo da je u pitanju zalepljen pirinač, zagorela jaja ili testenina, jedna mama je otkrila fantastičan trik kako da očistite zagorelo dno šerpe bez ribanja i mukotrpnog pranja.

Nakon što je u Fejsbuk grupi Mums Who Clean jedna žena tražila savet kako da očisti novu šerpu od zagorelog pirinča, puno žena je podelila svoju tehniku, ali jedan savet se izdvojio kao najbolje i najlakše rešenje ‘zagorelog problema’.

Žena je napisala da njeno rešenje ne uključuje ni najmanje ribanja. Sve što je potrebno je napuniti šerpu ključalom vodom, staviti u nju tabletu za pranje posuđa i ostaviti preko noći.

– Tableta za pranje posuđa je upalila! Bez ikakvog ribanja! Hvala vam mame – napisala je oduševljeno žena.

S tabletom za pranje posuđa operite i rernu

Rekla je da je isprobala sve moguće proizvode kako bi očistila svoju prljavu rernu, ali se činilo da ništa ne funkcioniše – sve dok nije upotrebila tabletu za pranje posuđa i toplu vodu koja je skoro odmah uklonila svu prljavštinu.

Postupak je jednostavno uključivao stavljanje tablete u kadu s toplom vodom u koju je prethodno stavila sve odvojive delove rerne i dve tablete za pranje posuđa. Ostavila je preko noći i ujutro samo krpom od mikrofibera prebrisala ostatke nečistoće.

– Nakon godina upotrebe jakih hemikalija za čišćenje rerne, zadivljena sam činjenicom da je potreba samo tableta za pranje posuđa u mašini, topla voda i lagano ribanje – napisala je u istoj grupi.

– Nisam mislila da će biti tako lako – dodala je

Zašto i kako tablete za pranje posuđa dobro čiste?

Fosfati: Kao jedan od glavnih sastojaka u deterdžentima za pranje posuđa, fosfati uklanjaju naslage kalcijuma i pomažu u razbijanju hrane zalepljene na posuđe, šerpe i tiganje.

Enzimi: Ti biološki katalizatori deluju na ćelijskom nivou kako bi razbili naslage hrane i uklonili masnoće i ulja otpuštanjem proteina i peptida.

Izbeljivač: Deterdžent sadrži malu količinu izbeljivača na bazi hlora za dalje otapanje naslaga hrane i dodatno čišćenje.

Površinski aktivne materije: Još jedan mali, ali bitan element u deterdžentu za pranje posuđa, tenzidi sprečavaju nastanak mrlja od vode, zbog čega posuđe nakon sušenja nema bele mrlje i čisto je i sjajno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar