U trendu

Neobičan trend: Sve više ljudi širom sveta stavlja foliju ispod kreveta, znate li zašto?

Svake noći se budite, a ujutro ste toliko umorni kao da niste ni spavali? Jedan od razloga može biti taj što spavate na mestu sa lošim zračenjem podzemnih voda.

U tom slučaju, prva pomoć je razmeštaj nameštaja pri čemu su ključna mesta na kojima provodimo najviše vremena: krevet, radni sto, sofa, fotelja.

Najopasnije mesto ipak je krevet u kojem spavamo, jer u njemu provodimo najviše vremena. Ali ako imate malu sobu, ponekad ga nije moguće pomeriti. Šta učiniti u tom slučaju?

Kako biste se zaštitili od zračenja podzemnih voda, može vam pomoći nešto što baš svi imamo u kuhinji – aluminijumska folija!

Blago zgužvanu alu-foliju u više slojeva stavite ispod kreveta na način da je sjajna strana okrenuta prema dole. To bi trebalo poput ogledala odbiti i umanjiti jačinu štetnog zračenja.

U stara vremena u te su se svrhe koristile slama i trska, a neka istraživanja su potvrdila da ovi materijali pružaju jak otpor zračenju podzemnih voda.

Spavate li na takvom mestu i stavite prostirku od slame ispod kreveta, trebali bi već nakon nekoliko noći osetiti poboljšanje, piše D&D, a prenosi jutarnji.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)