U trendu

Nikada se ne bi setili: Očistite antilop cipele pomoću jednog jeftinog kozmetičkog proizvoda

Koliki god se trudili da lepo očistite odeću ili pojedine delove u kući, za nešto vam je uvek potrebno ili više vremena ili neka druga metoda kako biste to doveli do savršenstva. Bez obzira na to što ste ostavu prepunili deteredžentima i sprejevima za čišćenje za koje mislite da će rešiti problem, postoje neke stvari u kući koje vam mogu biti od velike koristi da očistite nešto zahtevnije.

Ispraznite svoj neseser ili toaletni ormarić jer ćete možda baš u njima pronaći nešto što vam baš treba za njihovo čišćenje.

Na TikToku se pojavio snimak koji pokazuje tri odlična trik, a svima je posebno interesantan ovaj kako da očistite obuću, naročito prljave pete na cipelama i sandalama od prevrnute kože ili pliša. Takođe, možete da vidite kako da očistite odeću i jakne od šminke koja se zadržala na okovratniku i šavovima i mnoge druge stvari. Takođe, donosimo vam još neke cake za uklanjanje prljavštine u kuhinji.

@makelifesimpler_

Save this video for the next time you need it! 🧼Which one of these will you try it first? #cleaning #cleaningtiktok #cleaninghacks #homehacks #hacks #lifehack

♬ original sound – Georgina

Micelarna voda

Ovaj kozmetički proizvod sve žene koriste kako bi čistile lice od šminke i stručnjaci je preporučuju, uz tonik, kao obavezno sredstvo u nezi lepote i lica. Međutim, da li ste znali da ona ima i drugačiju primenu? Ukoliko mučite muku s prljavim petama na antilop ili pliš-obući, micelarna voda biće od velike pomoći. Uzmite jednostavno malo vate i namočite malo micelarne vode na nju i njom peđite preko površine peta.

Krema za brijanje

Iako je sredstvo pomoću kog se uglavnom muškarci rešavaju suvišnih dlaka, ona i ženama može biti od koristi. Naime, ako imate kod kuće zaprljanu jaknu ili rolku na kojoj se vide tragovi šminke na kragnama ili okovratnicima, šavovima i porubima, krema za brijanje može biti odlično rešenje. Sve što je potrebno jeste da namažete zaprljano mesto i krpom utrljate u taj deo.

Čačkalica

Svi znaju koju primarnu ulogu ima čačkalica i da se pomoću nje lako rešavamo viška hrane iz zuba. Međutim, do određenih nedostupnih mesta u kuhinji, poput unutrašnjosti okvira indukcijske ploče, teško se dolazi, pa čačkalica i tu može da nađe svoju primenu. Dosetljive domaćice čiste taj deo pomoću maramice i čačkalice. Jednostavno prekrijte čačkalicu maramicom, zavucite je ispod ploče i pređete ispod nje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar