U trendu

Novi viralni hit za negu biljaka, dovoljno je da samo ovo posadite u zemlju

Svima koji vole kućne biljke dobro je poznat sledeći problem. Naše sobne biljke izgledaju lepo u dnevnoj sobi, spavaćoj sobi ili kupatilu, ali kako bi ostale lepe i zdrave treba ih redovno i intenzivno negovati. Kako bi ova zelena čuda enterijera filtrirala zagađivače iz vazduha i poboljšala atmosferu u našem domu, moramo ih zalivati, presađivati i brinuti o njima s puno ljubavi. Ali, ne funkcioniše sve uvek tako dobro. Ponekad i uz najbolju brigu naši biljni mezimci jednostavno otkažu saradnju i uvenu.

Srećom, otkrili smo potpuno novi trik iz Japana osmišljen kako bi osigurao da naše biljke nikada više ne izgube životnu snagu, prenosi Poslovni.hr.  Pitate se koji je to najvažniji (ali krajnje neobičan) element za viralni trik? Šišarka!

Ovako “trik s šišarkom” funkcioniše korak po korak:

Šišarku posadite otprilike jedan centimetar duboko u zemlju vaše sobne biljke. Kada je tlo vlažno, ljuske šišarke se zatvaraju. Međutim, ako je tlo presuvo, šišarka će se otvoriti i odmah ćete znati da biljku treba zalivati!

Razlog: kada je vreme vlažno, šišarke se zatvaraju kako bi zaštitile svoje seme. Stoga su idealni mali pomagači za prepoznavanje potreba vaših biljaka za vodom!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.