U trendu

Očistiće vazduh: Tri biljke koje treba odmah da unesete u spavaću sobu

Ustanovljeno je da su neke biljke efikasnije u poboljšanju ukupnog kvaliteta vazduha i oslobađanju od toksina od drugih.
Pored prečišćavanja vazduha i dodavanja kiseonika u spavaću sobu, postoje i drugi razlozi zbog kojih bi trebalo da imamo biljke u svojoj sobi su:

  • umirujuća svojstva
  • stilski dekor
  • smanjenje stresa

Koje su najbolje biljke za povećanje kiseonika u spavaćoj sobi?

Aloe vera

Dok mnoge biljke apsorbuju kiseonik i proizvode ugljen-dioksid noću, neke od njih upijaju ugljen-dioksid tokom noći. Savršen primer takve biljke je aloe vera. Ova sočna i sporo rastuća biljka je odlična u oslobađanju dobrih količina kiseonika noću kako bi vam pomogla da bolje spavate. Efikasan je u uklanjanju dve glavne hemikalije iz atmosfere – benzena i formaldehida. Ne zahtevaju često zalivanje, pazite samo da se zemlja ne osuši potpuno.

Lavanda

Ako volite prirodne lekove, velike su šanse da već imate lavandu. Lavanda se koristila još u davnoj prošlosti zbog njenih opuštajućih i umirujućih prednosti. Tako da je jedna od najboljih biljaka za poboljšanje sna.

Jasmin

Zbog lepog mirisa ovaj cvet prisutan je u mnogim domovima. Pored lepog izgleda ima i brojne benefite. Pošto postoji korelacija između nivoa kiseonika i stresa, pametnije imati biljku kao što je jasmin koja pomaže u povećanju nivoa kiseonika u spavaćoj sobi. Njegova prijatna aroma, prema studijama, smanjuje depresiju i anksioznost. Visok nivo toksina u spavaćoj sobi može povećati nivo anksioznosti i stresa, prenosi Magazin Novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar