U trendu

Odeća biće savršeno čista: Ovaj zaboravljeni bakin trik sa samo 2 sastojka uklanja i najupornije fleke

Mašina za pranje veša nije uvek u stanju da dobro opere odeću i ukloni svu prljavštinu.

Ponekad, čak i ako se pridržavamo preporuka za pranje veša, odeća možda neće biti savršeno čista. I tu u pomoć dolazi zaboravljeni bakin trik.

Ovaj metod je jednostavan, efikasan, ali dugotrajan. Na kraju krajeva, vredi ga primeniti ako želite da zaista temeljno očistite svoju odeću, posteljinu ili zavese. U nekim slučajevima, tkanina može akumulirati velike količine prljavštine koju mašina za pranje veša ne može ukloniti. Veš je naizgled čist, ali još uvek ima dosta prljavštine na njemu.

Bakino rešenje za to je napunite kadu ili lavor, vrelom vodom. Dodate sodu bikarbonu i praška za veš i potopite vašu odeću. Ostavite da odstoji 30-40 minuta. Nakon toga ubacite u veš mašinu i odeća će biti kristalno čista.

Zapamtite da ovakvo potapanje odeće nije bezbedno za osetljive tkanine. To može uzrokovati da se skupe, izgube elastičnost ili imaju promene boju. Ovaj metod takođe ne treba koristiti prečesto. To je takav patent za posebne zadatke s vremena na vreme. To definitivno ne bi trebalo da bude deo vaše rutine zauvek.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar