Odmah uradite ovo sa vašom baštom, pretvorite svoj dom u pravo mesto uživanja

Leti tražimo beg iz grada, a vikendice ili dvorišta su savršen izbor za uživanje u sunčanim danima i toplim noćima.

Postavljanje letnje kuhinje  na terasi ili u dvorištu ima mnoge prednosti. To uključuje druženje na otvorenom tokom dana i u prijatnim letnjim večerima, kao i mogućnost kuvanja bez nepotrebnih mirisa i dodatnog zagrevanja unutrašnjih prostorija. Kako biste vašu letnju kuhinju učinili što privlačnijom i praktičnijom za vaš dom, evo  saveta koji će vam pomoći:

1. Kameni roštilj: Za letnju kuhinju, kameni roštilj je idealan izbor zbog svoje funkcionalnosti i estetike. Hrana pripremljena na ovakvom roštilju dobija poseban ukus, pružajući ugodno iskustvo i domaćinu i gostima.

2. Rustični nameštaj: Kombinacija kamena i drveta najbolje se uklapa u letnju kuhinju, stvarajući pravi rustični ugođaj. Umesto stolica, na otvorenom prostoru možete odabrati tradicionalne drvene klupe.

3. Trpezarija sa dekorativnim kamenčićima: Mozaik od sitnih kamenčića ne samo da lepo izgleda na spoljašnjim podovima ili zidovima terase, već je i praktičan jer sprečava nakupljanje prljavštine koju može doneti vetar. Ako se koristi kao podna obloga, kišnica će lako oticati kroz žlebove, odnoseći sa sobom prljavštinu.

4. Zatvorena letnja kuhinja: Zastakljena letnja kuhinja omogućava vam da je koristite čak i kada je vreme loše. Iako je veća investicija, možete uživati u njoj i veći deo godine.

5. Letnja kuhinja sa pergolom: Pergola ne samo da pruža hlad, već i estetski obogaćuje svako dvorište, posebno ako je napravljena od prirodnih materijala. Pruža prijatan zaklon od sunca, omogućavajući vam da uživate u letnjoj kuhinji bez obzira na to kada sunce najviše sija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.