U trendu

Opasan trend kruži internetom: Ljudi na jeziv način peru piletinu (VIDEO)

Brojni trendovi kruže društvenim mrežama, ali neki od njih mogu da budu i te kako opasni. Sada je na TikTok – u osvanuo video snimak u kojem žena, ni manje, ni više, pere piletinu deterdžentom za pranje sudova.

Ona je uzela parče sirovog pilećeg filea, pokvasila ga vodom, a onda na njega sipala deterdžent – baš kao što radimo kada peremo sudove. Zatim je meso dobro istrljala i isprala. Ovaj trik, ipak, nikako ne bi trebalo da isprobavate kod kuće jer može biti izuzetno opasan – deterdženti i bilo kakva vrsta hemikalije jednostavno ne treba da dolaze u dodir sa hranom, niti je moguće na taj način ukloniti bakterije koje se prirodno nalaze na mesu.

@therecipeclub

How to prepare your chicken #chicken #washyourchicken #unwashedchicken #salmonella #boiledchicken #healthy #foodprep #gymtok #fyp #tapwater #homecook #britishhumour

♬ original sound – The Recipe Club

Mnogi stručnjaci su se uključili u diskusiju koja se povela na društvenim mrežama oko ovog trenda, ističući da apsolutno nema potrebe ovo da radite i da tako možete ozbiljno da naštetite zdravlju.

Dovoljno je da sirovo meso samo properete vodom, a zatim da ga spremate. Takođe, veoma je važno da redovno perete i održavate pribor koji koristite za pripremu mesa kako biste smanjili mogućnost za oboljevanjem od salmonele, opasne bakterije koja se nalazi na sirovom mesu i koja može da kontaminira površine (kao, na primer, daske za seckanje) koje dolaze u dodir sa njim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar