U trendu

Ova biljka donosi nešto predivno u vaš dom

Prema fengšuiju postoje biljke koje privlače novac, kao i one za bolje ljubavne odnose, a kada je reč o celokupnoj sreći, onda je jedna biljka najbolji izbor. Biljka kućna sreća (Helxine soleirolii) podstiče protok pozitivne energije u domu i donosi radost i veliku sreću svakome ko je gaji, prema feng šui filozofiji.

Biljka kućna sreća odličan je izbor za poklon za rođendan, godišnjicu braka, useljenje ili drugo slavlje. Osim što izgleda dekorativno i sjajno se uklapa u svaki enterijer, veruje se da poklanjanjem ove biljke drugoj osobi darujete sreću.

Kućna sreća se može posaditi kao trava u dvorištu, a najviše podseća na mahovinu. Kada je posadite u saksiji kao sobnu biljku, dobićete predivan mali grm. Prema feng šui filozoifiji u domu možete imati i više ovih biljaka, samo je važno da ne uvenu i osuše se, pa im je potrebna pravilna nega.

Biljka kućna sreća je vrlo jednostavna za gajenje. Zahteva sunčevu svetlost, ali ne treba je izlagati jakim sunčevim zracima. Temperatura koja joj najviše odgovara je od 10 do 24 stepeni. Neophodno je da je držite u provetrenoj prostoriji, jer suv vazduh tokom sezone grejanja loše utiče na biljku.

Kućna sreća traži redovno zalivanje ali ne i preobilno da koren ne bi počeo da truli. Ne kvasite listove, već amo zemlju. Ne zahteva presađivanje, jer može da dostigne visinu samo do 18 cm. Pošto je koren ove biljke mali, njoj ne prijaju prevelike sasksije. Na proleće je možete oblikovati i orezati vrhove koje možete iskoristiti za razmnožavanjebiljke.

Zelenu i dekorativnu kućnu sreću možete kombinovai sa biljkama koje cvetaju, pa tako u saksiji ili terarijumu stovirit pravu čaroliju. Negujte svoju kućnu sreću sa puno ljubavi, razmnoižite je i podelite sa drugima. Nadamo se da će podstaći energijuprosperiteta!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.