Ovaj cvet ženama donosi sreću, a stari su verovali da je – apsolutno magičan!

Za ovu biljku postoji verovanje da donosi ženi sreću u ljubavi, ali i harmoniju u kući. Prema narodnom verovanju, kada jednu biljku žene unesu u svoj dom pogledaće ih sreća, naročito na ljubavnom planu.

Reč je o SpatifIlumu ili “ženskoj sreći”, magičnoj biljci za žene. Često se zove i mesečev cvet, a veoma je popularna sobna biljka, laka za negu i održavanje. Veruje se da su žene uz nju lakše i brže pronalazile pravog muškarca, a one koje su bile u vezi ubrzo su se udale.

Ukoliko se desi da ovu biljku odnesete udatoj ženi, onda je ona mogla da očekuje prinovu. Devojke koje su već dugo vremena pokušavale da ostanu u drugom stanju, napokon su ostvarile svoj san nakon što su dobile ovu biljku.

Uprkos ovim činjenicama, mnoge žene ne veruju u magične čari ove biljke, a ona i te kako može uticati na život svoje vlasnice.

Tome svedoče objave žena na raznim forumima koje tvrde da verovanja o ovoj biljci nisu “prazna priča”. Ako je imate u svom domu, iskreno je volite, zalivajte i brinite o njoj. Potrebno je da oseti vašu ljubav.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.