U trendu

Ovaj trik za seckanje luka bez suza još niste koristili, a sjajan je!

Maltene da ne postoji domaćinstvo u kojem se ne koristi crni luk. Ne samo da je odličan za salate, već je i sastavni deo mnogih jela, bez obzira na to da li se ona dinstaju, prže ili peku.

Međutim, ono što je, verujemo, apsolutno svakome problem, kada je crni luk u pitanju, jeste činjenica da nam, prilikom njegovog seckanja, često poteku suze. Srećom, imamo dobre vesti, jer je čuvena kulinarska zvezda Marta Stjuart odlučila da podeli svoju tajnu i otkrila kako ona izbegne plakanje za vreme seckanja luka.

Naime, Marta kaže da luk uvek seče pored otvorenog plamena, odnosno pored sveće ili uključene ringle. Ukoliko se odlučite za ringlu, šporet, naravno, mora da bude na plin. Prema njenim rečima, upravo to joj omogućava da, prilikom seckanja luka, nikada ne zaplače.

Marta je podelila i bonus savet, a on glasi da luk nikada ne treba da seckamo tupim nožem. Kako kaže, tup nož više ošteti ćelije luka, pa se samim tim oslobodi i više enzima koji izazivaju suze. Savetuje korišćenje dobro naoštrenog noža.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar