U trendu

Ove 2 biljke izbacite iz kuće: Jedna je energetski vampir, a druga otrovna

U uređenju doma veliku ulogu igraju i biljke, a feng šui tradicija kaže da nije svejedno u kojoj prostoriji ćete ih postaviti.

Kaktus

Tako mnogi stručnjaci smatraju da je kaktus sprovodnih loše energije zato što ima trnje na sebi. Veruje se da se univerzalna energija između vrata i prozora prekida. Smatra se da ako se kaktus stavi u trpezariju, odnosno tamo gde najviše vremena porodično provodite, ali i u kupatilo, tu nema opuštanja, stalno vlada napetost. Ako držite ovu biljku u trpezariji, svađe sa porodicom su neizbežne. A sa druge strane, feng šui podržava biljke, u smislu da su oni provodnici energije i kao takvi su potrebni su u domu, ali nismo sigurni da li to važi i za kaktuse. Izbor je svakako na vama.

Difenbahija

Difenbahija je dekorativno cveće i veoma je popularna kao sobna biljka. Poznato je da ima oko tridesetak vrsta ove biljke. Ne zahteva posebnu negu, stoga je idealna za početnike. Zašto onda nije dobra za dom? Za sok difenbahije kažu da je otrovan i može da izazove trovanje kod dece. Ali i odrasli bi mogli da se opeku sokom ove biljke prilikom sečenja listova na primer. Takođe, ona nije pogodna ako imate kućne ljubimce.Sve ovo ne nagoveštava da bi sve biljke odmah trebalo baciti, već da im promenite poziciju u kući. Stavite ih, na primer, u hodnik ili na terasu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.