U trendu

Ove 2 stvari su ključne kod kupovine ulja, samo tako ćete znati da čisto!

Ako ste često u nedoumici koje maslinovo ulje treba da kupite i kako znati da li je ono kvalitetno i čisto, pomoću jednostavnog trika lako ćete to prepoznati.

Iako većini sve flaše maslinovog ulja izgledaju isto i poverovaćete onome što piše na etiketi, stručnjakinja za integrativnu ishranu dr Kortni Svon kaže da kupovne marke tog ulja nisu ni blizu istog kvaliteta, kao i da čak 75 do 80 odsto proizvoda na policama radnji nema veze s onim što na njima piše.

“Čak i ako na flaši ulja piše da je 100 odsto maslinovo ulje, to ne mora nužno biti tako jer proizvođači i trgovci zbog uštede često u maslinovo dodaju sojino ulje, ulje kanole i suncokretovo ulje”,  kaže dr Kortni.

Kako znati je li čisto maslinovo ulje zaista čisto?

“Dve su stvari karakteristične. Kada ga izlijete, treba da bude baš tamnozelene boje, a kada ga probate, ukus mu treba biti jako oštar”, navodi.

Iako je i dalje važno da na flaši piše 100 odsto maslinovo ulje, ne treba, dodaje, svakom brendu verovati na reč, pa je dobro dodatno istražiti pre kupovine.

“Dobro maslinovo ulje ne poboljšava samo ukus jela već može tokom godina poboljšati i zdravlje, pošto je prepuno zdravih masnoća, antioksidanasa i vitamina i znatno je manje prerađeno od mnogih drugih”, zaključila je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.