U trendu

Ove biljke treba da držite pored ulaznih vrata, blokiraju negativnu energiju, privlače bogatstvo!

Prema kineskoj drevnoj nauci o usklađivanju ravnoteže i harmonije u životnom prostoru, određene biljke treba držati pored ulaznih vrata. Jedan od najvažnijih delova doma prema feng šuiju jeste hodnik, predsoblje, odnosno deo kod ulaznih vrata. Smatra se da je ovaj prostor filter za energiju koja ulazi i izlazi iz doma, pa je važno na njega obratiti posebnu pažnju kako bi se dobra či energija što više zadržala u domu.

U tome nam mogu pomoći sobne biljke koje čiste energiju, privlače uspeh, obilje i sreću. Preporučuju se da u ovom prostoru budu biljke sa zaobljenim i mekim listovima, dok treba izbegavati one sa oštrim, poput kaktusa.

Ovo su najbolje biljke za hodnik prema feng šuiju:

Pahira

Veruje se da ova biljka štiti od negativne energije koja može ući spolja, a nazivaju je i drvetom novca, pa se smatra da donosi bogatstvo i obilje.

Areka palma

Ova biljka ima graciozne i lepo lišće za koje se veruje da blokira loše poglede i toksičnu energiju. Međutim, oni imaju tendenciju da imaju široko lišće. To znači da bi trebalo da imate širok prostor pored glavnih vrata da biste biljku postavili.

Bambus

Biljka bambusa je jedna od najomiljenijih srećnih biljaka u feng šuiju. Veruje se da ne samo da donosi sreću i eliminiše lošu sreću.

Kućna paprat

Sjajna biljka za koju se veruje da štiti od toksične energije i sprečava da se negativne vibracije usele u vaš dom. Izgledaju bujno sofisticirano za moderan izgled doma. Nedostatak je što njihovo lišće može zauzeti značajan prostor.

Krasula

Biljka krasula je biljka bogatog izgleda sa sočnim listovima. Njihova simbolika bogatstva čini ih tako pogodnim za ulazna vrata. One su jednostavno biljke koje privlače bogatstvo i mogu doneti više novca svima koji su spremni da se brinu o njima.

Zlatna puzavica

Ovo je biljka za koju se veruje da donosi novac, energiju obilja i čisti energetski tok. Idealno je da je držite na visokoj polici ili u visećoj saksiji, tako da njeni listovi nežno padaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar