U trendu

Ove kesice svi bacamo, čuvaćete ih kao da su od zlata kad čujete čemu sve mogu da posluže

Kesice sa silikonskim gelom koje dobijamo uz kupovinu obuće obično završe u kanti za đubre, najčešće zato što verujemo da su ili beskorisne ili čak otrovne.

Istina je da se unutra ne nalazi nikakav otrov već silicijum dioksid koji ne treba da se jede (zato je to i naglašeno na pakovanju) ali može i te kako da vam posluži u kući.

Evo nekoliko načina na koje možete da iskoristite ove kesice:

Stavite ih u ranac za trening
Poenta ovih kesica je u tome što upijaju višak vlage, pa će zato učiniti čuda u vašoj opremi za teretanu. Naime, bakterije se najbolje razmnožavaju u vlažnoj sredini, a budući da ove kesice smanjuju vlagu – biće značajno manje bakterija. A znate šta znači manje bakterija? Pa – manje neprijatnih mirisa!

Stavite ih u orman sa čistim peškirima
Silika gel će po istom principu sprečiti širenje vlage po čistim peškirima, pa će duže zadržati lep miris. Ovo je posebno dobar savet za one ljude kojima peškiri stoje u kupatilu, koje prirodno ima dosta vlage i pare.

Da vam brijač traje duže
Verovatno brijač koristite dok totalno ne otupi – i upravo zato bi bilo dobro da ga čuvate u jednoj plastičnoj posudi koja se zatvara, zajedno sa dve kesice silika gela. Neće biti vlage i mnogo duže će da traje.

Spasite mobilni telefon
Čuli ste verovatno da telefon koji je upao u vodu može da se spase tako što se stavi u posudu sa rižom. Ne, ta ruža neće privući male Kineze koji će tokom noći, dok vi udobno spavate, da vam ga poprave – već će upiti vodu. Istu stvar možete da postignete i sa nekoliko ovih kesica.

Sačuvajte fotoaparat
Ako imate dobar fotoaparat, onda sigurno znate da mu je ovo vlažno vreme neprijatelj broj jedan. Rešenje je, naravno, baš u ovim kesicama! Nema potrebe da svoj aparat čuvate kod kuće i nikad ga ne iznosite jer se bojite vlage u vazduhu – samo dodajte nekoliko kesica u torbu u kojoj inače držite aparat i budite mirni.

Sačuvajte fotografije
Stare fotografije vremenom propadaju, što je zaista tužno jer, za razliku od ovih elektronskih, zaista bude neki osećaj nostalgije. Srećom, magične kesice su i u ovom slučaju pravi spas. Ubacite par kesica u kutiju u kojoj držite fotografije i ne brinite – vlaga im neće moći ništa.

Spasite šminku
U neseseru u kom držite šminku obavezno bi trebalo da imate i jednu ovakvu kesicu, koja će upiti sav višak tečnosti i spasiti vaše praškaste proizvode, kao i one u kamenu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar