U trendu

Ovih pet stvari iz kuće nemojte bacati

Mnogi će rado zadržati tegle i kutije za ponovnu upotrebu i uštedeti novac. Sve se više govori o otpadu i održivosti, pa je sve važnije pričati o stvarima koje ne treba samo da bacimo. Možete koristiti ovih pet stavki više puta.

Stara posteljina

U zavisnosti od tkanine, posteljinu možete koristiti na nekoliko načina. Posteljina može biti odlična podloga ako farbate zidove, a odlična je i za čišćenje poda i drugih površina u domu. Ako je tkanina posebno prijatna i lepa, možete je koristiti za šivenje drugih predmeta ili za umotavanje poklona, što nije samo lepo, već i kreativno, piše Homes&Gardens.

Četkice za zube

Verovatno ste već čuli da možete očistiti mnoge stvari pomoću stare četkice za zube. Možete ih koristiti za čišćenje malih pukotina i zglobova, detalja na cipelama, a ako želite da se držite nege zuba, odlični su za čišćenje proteza.

Posude za hranu

Toliko hrane dolazi u lepim, kvalitetnim posudama, bilo da su u pitanju teglice za ajvar ili kvalitetne staklene flaše. Tegle se lako koriste za skladištenje zaista bilo čega, od hrane do figurica, a staklene boce su popularne kao držači za visoke sveće.

Manje posude i tegle se mogu koristiti za čuvanje začina, uključujući i sopstvene mešavine začina.

Plastične flaše

Simbol neodrživosti, plastična flaša je nešto što će mnogi izbegavati, ali ako je nađete u ostavi, iskoristite je. Koristite ga umesto kante za zalivanje biljaka ili isecite dno flaše i koristite ga kao mali staklenik koji će održavati sadnice toplim i vlažnim, prenosi Index.hr.

Kartonske kutije

Naručili ste nešto i stiglo je u velikoj kartonskoj kutiji? Odlično. Osim što su zaista odlični za skladištenje, možete ih sačuvati i koristiti sledeći put kada nekome nešto date. Kutije u koje dolaze vaši različiti predmeti verovatno je najlakše promeniti. Nikada previše prostora za skladištenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.